240613

Det känns onekligen som att det är sommar nu. Midsommaren firades som vanligt i urfinsk urskog bland trevliga människor och mindre trevliga myggor. Hur överlever man alla dessa myggbett? Dessutom har jag hittat tillbaka till min somriga dygnsrytm, som innebär att jag somnar tidigt och vaknar tidigt. I like mornings. Men endast sommarmorgnar.

 

 

24.06.2013 kl. 21:08

Sommarkänslor

Efter en städningssession som varade i dagarna tre har jag nu gett upp. Om inte mina irriterade luftvägar mår bättre efter allt detta skurande så är det troligen luftfuktigheten i min lägenhet eller på jobbet som förorsakar mig problem. Öppna kontor är ju inte direkt kända för sin fantastiska luftkvalitet, så det är helt möjligt att det är mitt jobb som försäkringsguru som håller på att sakta ta livet av mig. Inte för att jag förbättrar situationen med mina torra skämt. Heh...

 

Det känns så bra att det är sommar nu. Extra mycket sommarkänsla får man när man sitter i gott sällskap på en brygga, med en glass i handen och bortglömd kurslitteratur bredvid sig. Studera, det hinner man senare... Den korta finska sommaren bör däremot få ens odelade uppmärksamhet!

21.05.2013 kl. 20:39

Kick-start

Idag förvånade mig själv med att springa 14km utan att dö. Visserligen såg jag ut som den där hunden på bilden när jag kom hem igen, men det var värt det. Tänk så tiderna förändras. Jag, soffpotatisen, motionerar regelbundet. Hallelujah. Mitt vänstra knä jublar däremot inte av glädje, det börjar värka av längre sträckor. What to do...

14 km utan musik fick mig dock att inse att det är dags att skaffa Spotify Premium till telefonen. 

Det börjar förresten äntligen bli den tiden på året när morgonsolen lyser mig rakt i ansiktet fr.o.m kl 6. Det finns ingen effektivare väckning om morgnarna. Idag vaknade jag av mig självt kl 8 och var - hör och häpna - riktigt pigg. Jag var riktigt lättad när jag vaknade, hade drömt att S läxade upp mig för att jag hade sovit till kl 14. Vet inte vart det kom ifrån, haha.

En liten bild från veckoslutet ska det också bli. Jag & S besökte Kiekkotori utanför Musikhuset för att se Finlands match mot Sverige. 

Det är lätt att le när man vinner 7-2, muhaha. Lite skrämmande var det dock att vår första match med S slutade 3-0 till Sverige... 

 

 

 

19.05.2013 kl. 20:18

Lördag

Det blir sommar när man använder största delen av sin tid till att hänga utomhus i gott sällskap utan desto större planer.  

Sommar. Äntligen. Love it.

18.05.2013 kl. 10:50

Sibbo

Veckorna går så fort att jag knappt hänger med i svängarna. 

Ungefär såhär såg det ut när jag på söndagen försökte hitta tillbaka till mina sibbiska rötter. Jag insåg samtidigt att jag har lite höjdskräck. Var kom den ifrån?

14.05.2013 kl. 22:02

Torsdag är nya söndag

Tölöviken. En bild från min romantiska dejt (kvällspromenad i solnedgången), som inte var en dejt. Damn it.

Jag tänkte babbla på om vilket fint veckoslut jag hade, innan jag insåg att idag är torsdag, inte söndag. Fint var det i alla fall, hann med både det ena och det andra. 

Det är dock så väldigt svårt att bry sig om skola när solen skiner. Idag lyckades jag koncentrera mig på skolarbeten i hela 60min innan jag gav upp, satte solglasögen på och gick ut i solskenet. Bra för min mentala hälsa, men inte för min skolgång. 

 

09.05.2013 kl. 21:24

Giraffmönster & andra glädjeämnen

Favoritgiraffhalsduken grävdes idag fram ur garderoben och får fungera som dagens vårtecken.

Jag springer för tillfället mellan Tölö, Gräsviken och Kaisaniemi. (Och snubblar på gatustenar. Jag vet inte om jag är totalt oförmögen att lyfta fötterna ordentligt eller om jag bara inte kan vänja mig vid alla dessa ojämna vägar.) En Teresa med ett pappersberg utbrett över bordet har blivit en vanlig syn såväl på cafeér som i skolan. Det känns som att jag aldrig tidigare varit såhär effektiv. Och så drogad av koffein.

 

06.05.2013 kl. 17:58

Turistattraktion?

Jag vet inte om det är vårkänslorna, skolstressen eller tanken på att jag är anmäld till Naisten Kymppi som får mig så motiverad till att springa. Troligen  alla tre.

Hursomhelst, världen tycks vara på min sida och solen kom fram precis då när jag startade hemifrån.

Lite mindre roligt var det igår när jag lyckades snubbla över en ojämn gatusten på vägen till skolan. Visserligen föll jag inte, men jag fick ta några extra skutt och viftade som en idiot innan jag återfick balansen. Sånt händer alla, tänker ni väl. Men då visste ni inte ännu att i samma ögonblick körde en hop on hop off - buss fullspäckad med turister förbi.

Jag dog lite på insidan.

05.05.2013 kl. 13:04

Saturday evening @ School

Jag börjar så småningom inse det här med att veckosluten går alldeles för snabbt. Igår spenderades kvällen med S, Afrikas stjärna, Trivial Pursuit och Finland-Tyskland.

Ett par lonkeron, ett glas vin och en ytterst billig taplajuustoateria hann vi också med. (Det lönar sig att känna folk som jobbar på McDonalds).

Idag bestämde jag mig för att jag förtjänar en sovmorgon, så det blev inte väckning före närmare klockan 10. Sedan blev det lite studier i ledarskap och -som ni kanske märkte- en återupplivning av bloggen, innan jag beslöt att vädret var för fint för att sitta inne.

För det mesta är det jees att bo i Tölö. Mysigt på något sätt. Och nära till allt det nödvändiga. Men jessus vad jag saknar Sibbo när jag sätter på mig träningskläderna för att springa en runda. ALLA DESSA ENERVERANDE TRAFIKLJUS. Murr.

Det blev också glass utanför Musikhuset och en kopp kaffe med TK innan klockan blev tre och jag insåg att jag inte kan undvika måndagens deadline längre. Sedan dess har jag suttit i skolan och jobbat. Det är ganska lugnt här på en lördag kväll.

Nu är den stora frågan, vill jag på inflyttningsfest i Tölö, på bastukväll i Vanda eller hem och sova?

Troligen får det bli det sistnämnda. Om inte annat så för att det finns en dress code att följa om jag vill på inflyttningsfest, och jag tror inte att jag har energi att satsa. Och Vanda är ju Vanda, vilket är alldeles för långt bort. Det blir nog hem, ljuva hem som gäller.

04.05.2013 kl. 19:54

Tjugoåttonde dagen

Jag känner mig alltid lika strålande när jag har skjutit upp vissa uppgifter i flera månader och de, när man väl tar sig i kragen och utför dem, varken kräver speciellt mycket tid eller energi eller tankearbete. Oh laa laa. 
28.01.2013 kl. 21:00

Tjugoandra dagen

Ibland när man hör vilka datorproblem kollegorna besvärar IT-avdelningen med, förstår man varför IT-nissarna suckar över folks okunnighet.

Dagens problem var att e-posten var sorterad efter "size", inte efter datum.
22.01.2013 kl. 09:31

Tolfte dagen

Jag har drabbats av rastlöshet. Den får mig att drömma om solsemestrar under arbetstid, spontanshoppa nya skor och klättra kring väggarna när jag tillbringar min fredagskväll hemma med att läsa socialpolitik och tvätta kläder.

Gärdagskvällen föll dock under kategorin "studera med stil".
12.01.2013 kl. 10:53

Sjunde dagen

Tydligen har jag en tendens att svimma i folks badrum.
07.01.2013 kl. 17:14

Sjätte dagen

Teresa tog sig en titt på Keravas nattliv igår.

I Kerava är det tydligen möjligt att vakna upp med en blodfläckig skjorta, trots att man undvek alla känsliga samtalsämnen som tvångssvenska och allmänhetens åsikter om staden.

Visserligen hade jag själv förorsakat dem med mitt näsblod, men ändå.
06.01.2013 kl. 22:00

New YorkLyckades äntligen få pusslet inramat. Hur länge tar det innan jag får upp det på väggen?
02.01.2013 kl. 14:10